torsdag 28 juni 2012

Badkrukor är vi inte...

...vågorna gick höga igår... men vi badade ändå så klart!


Badhunden... det är Märta det det! Pinnar ska kastas och sen kastar hon sig i med totalt dödsförakt. Hilda är lite försiktigare hon och håller sig gärna i kanten... men simmar lite i alla fall. De tyckte att det var jätteskönt... även om jag nog tyckte att vågorna gick lite väl höga.

Emma och jag tog dem på en prommis ner till havet och det blev ju bada av förstås! Det är väldigt stenigt vid våra nära stränder och jag gillar inte det riktigt... men det brukar gå bra. Inte den här gången då förstås... Hilda haltade plötsligt och lyfte upp sin ena framtass.Klon på ena sporren hade spruckit såg vi när vi kom hem. Hon blödde inte och det var ju skönt... men vi fick ju ändå åka iväg till veterinären på en akuttid.

Väl där fick vi vänta... det var full cirkus där med många akutbesök och naturligtvis bokade besök. Men efter ett par timmar fick vi komma in... det blev en sömnspruta och sen klipptes den trasiga klon bort så pulpan kom i dagen... men den var ju hel så det blev alldeles oblodigt. Alla övriga klor klipptes ner ordentligt när hon i alla fall sov och låg stilla. Hon fick ett bandage och en uppvakningsspruta... sen betalade vi en nätt liten summa och åkte hem igen till oroligt väntande husse och Märta! Hilda var lite trött och dåsig under resten av dagen och idag har hon varit sitt vanliga jag igen! Bandaget är borttaget och hon har inte ont. Ibland går det riktigt bra fastän det går tokigt!!



En för mig ny Iris har börjat blomma och den har jättestora härliga blommor att njuta av. Den kommer att få många blommor och det gör alls ingenting det!


Det är min syster som delade med sig av sin blomprakt för några år sen och nu har det äntligen blivit utdelning!


Pionerna blommar tillsammans med en jättedaggkåpa och det gör ju blomningen ännu finare förstås! Målningen går framåt och idag har de målat gult på utsidan och vitt runt fönstren... och det blir väldigt fint. Det är inte riktigt färdigt än, det behöver strykas en gång till på sina ställen... men sen är det äntligen klart. Och jag behöver inte känna oro över det där längre. Gissa om det är alldeles underbart eller inte??


Så går dagarna i det gul huset och varvas med sol och regn. Sommaren kan inte riktigt få grepp och hålla sig på den soliga sidan... men vi får väl ta det som det blir!


Ta väl hand om er därute och kram från mig
Bibbi

måndag 25 juni 2012

Köksgardiner... äntligen!

De har värkt fram... lagts åt sidan och legat på lur i huvudet ...


... smyckats med det ena och det andra... men inte fallit på plats. Men så skippade jag allt och satte upp dem för att kolla och då kände jag att det fick vara nog nu. De fick hänga kvar och jag känner mig rätt nöjd.


Broderierna kommer ifrån Sew Swell: http://www.sewswell.com/coffee_love.html . De tar inte alltför lång tid att brodera.


I mitt rum hänger min mormors broderade brudlakan. Jag sydde dem till gardiner för drygt 25 år sen och de hänger fortfarande med. Det är snart 100 år sen min mormor Engla sydde dem... och det tog säkert sin lilla tid att få dem färdiga. Att tänka på den då unga kvinnan, sittande säkert i dåligt ljus broderande dessa lakan till sitt bröllop, fyller mig med beundran. Det är med försiktiga händer jag hänger upp dem i mitt fönster och jag hoppas att de kommer att finnas med även när jag en gång är borta.

Idag regnar det!! Det var ju lite torrt i rabatterna... så det är ju bra att det kommer lite regn!! :D Men oj... det räcker verkligen nu!! Sommaren måste väl ändå få en chans att visa sig? Klass ett- varning på radion... regn, regn, regn!! Hur mycket vatten finns det däruppe egentligen?? Allt därute blommar, men det är inte riktigt samma sak att titta på den prakten genom en regndränkt fönsterruta!! Jag vill vara ute och känna dofterna och känna på allt.

Vi har förberett för målningen, täckt golvet som jag skurade igår. En vägg som förr var ute skurades också, så nu är det bara att börja måla. De kommer och börjar i morgon, åtminstone det som är inne går ju att måla nu, även om det regnar. Sen måste det väl torka upp lite innan de kan göra färdigt på utsidan. Det ska bli sååå skönt när det är klart och jag kan börja tänka på allt annat som ska göras! Fast det som väntar på att bli gjort försvinner ju inte, det ligger kvar så det är ju inget att oroa sig för!

Nu ska jag koka lite kaffe och se tror jag att jag ska sy lite... kanske!! Den som lever får se... brukade min mormor säga och det är ju alldeles sant det!

Ha det gott därute
Kram
Bibbi

lördag 23 juni 2012

Bollek på gräsmattan...

... hon må vara åtta år, men bollar kan hon inte motstå!!



Den tar jag ... alldeles säkert!!


 Titta bara nu tar jag den!! 


 Åhh... näe... jag missade...


Vad var det som hände!! Jag här uppe och bollen därnere??!! Va??
Hon landade så klart... vår akrobat Märta!


Vallmo och gulkragar kan göra vilken dag som helst till en solskensdag!! Det är gott att ha såna bilder att titta på när himlen är blyertsgrå och regnet hänger i molnkanterna!



Bukettspireabuskarna blommar som om det vore världens sista dag... hela buskarna är vita. Knopparna håller på att spricka på snöbollsschersminen också. Nu går det undan!!

fredag 22 juni 2012

Midsommarafton...

... utan regn!! Tänk att det fick vi!! 


Vallmon har formligen exploderat de sista dagarna. de vecklar ut sina skira skrynkliga blad och blir jättestora! De varar ju inte så länge dessa vidunderliga blommor... men de är ju såå vackra den tid de får ha sina sina blad och sen kommer frökapslarna sprängfulla med frön! Var tid har sin tjusning!

Hoppas att ni alla haft en underbar dag!
Kram
 Bibbi

Glad Midsommar...


... till er alla önskar jag just det!! Solen ska skina, alla vara glada och nöjda. Det kan man ju önska, men vädergudarna är visst lite vresiga denna midsommar så det blir som det blir.Men man kan ju ha det skönt och bra oberoende av såna triviala saker som väder!!
Så... ha en härlig midsommar, ta hand om varandra och var rädda om er!!
Kram 
Bibbi

fredag 15 juni 2012

Den har slagit ut...

... VISST ÄR DEN FIN??


Det hade kommit en regnskur alldeles innan jag tog kameran och kilade ut för att ta en bild! 


Rosenhagtornsträdet har precis börjat blomma och det kan jag ju inte ignorera!



Långt ner i gräsmattan blommar dessa pyttesmå blommor... ogräs är det... men om man tittar noga på dem så är de ju söta. Titta på den lilla blomflugan som sitter på grässtrået som jämförelse!


Kaprifolen sträcker sig mot himlen den!



Jättedaggkåpan är är en fena på att härbärgera vattendroppar till törstiga småkryp.

Idag har jag vilat efter gårdagens vedermödor... då jag började grundmåla innertaket i det nya uterummet. Uppflugen på en hög stege med färghink, pensel och roller i händerna balanserade jag så gott jag kunde. Det var inte nåt som jag bör göra, det kände jag ganska snart. Varmt var det också däruppe under nocken. Jag fick ge upp efter att ha målat en tredjedel av taket då min onda nacke sa: STOPP!! Efter en natt utan sömn insåg jag att vi måste skaffa målarhjälp om det ska bli färdigt den här sommaren. Så... på måndag kommer en firma och tittar för att ge oss ett kostnadsförslag. Det ska vara väldigt dyrt om vi ska tacka nej!  Det jobb som skulle ta mig hela sommaren att göra kan bli klart på ett par dagar om vi tar hjälp! Så får det bli!!

Jag behöver inte bli utan nåt att göra även om jag inte behöver måla uterummet ute och inne. Plantorna har nu vuxit till sig så jag kan börja plantera dem och det är väldigt sent i år. Men det kan man ju inte göra så mycket åt när det varit så kallt! Vädret är fortfarande en källa till förtret... regnet är på väg hit igen och det kan man ju inte göra nåt åt!!

Ikväll blir det inte nån sen kväll för mig utan jag ska försöka komma i säng och sova igen det jag missade i natt. Så nu säger jag God Natt till er!!

Ta hand om er
Bibbi





onsdag 13 juni 2012

Hon väljer sin ställen...

... där hon vilar... den vovven!


Inte skäms hon det minsta när hon trampar ner pärlhyacinterna för att ligga skönt i rabatten!! Näe då... hon är allt lite egensinnig den lilla kråkan! I rabatterna ÄR det skönt, så de så! Lite lagom svalt åt magen... annars krafsar man bara lite ju! Det är ju lite synd om henne dessutom... hon löper. Bilden tog jag i helgen  då det gick att vara ute!!


Rododendronknoppen har brustit, men ännu inte slagit ut riktigt... och den är redan vacker att titta på!



Aklejan är mer som ogräs... den bara kommer överallt. Men den blommar fint så den får stå... så länge!!


Besöket hos doktorn gick bra och renderade i lite mer piller och förhoppningsvis mindre svullna fötter.
Det hela kan vara ett tecken på hjärtsvikt och en del prover ska tas i morgon... sen får vi hålla tummarna för att det inte är nåt sånt. Stödstrumpor ska han ha så klart och det är ju skönt så här mitt i sommaren... men de hjälper ju till att hålla svullnaden borta så det får bli så! 

Men några journalanteckningar ifrån senaste sjukhusvistelsen hade inte kommit till vårdcentralen. Så det var ju inte såå konstigt att L inte fått nån kallelse för uppföljning på hemorten. Det tyckte doktorn var under all kritik och jag är böjd att hålla med! Men nu sätter vi vår lit till små tabletter som ska göra sin verkan.

Regnet har vräkt ner under dagen ... visserligen i skurar men rätt täta såna. En tårta har jag gjort... då L har födelsedag idag och vi har haft lite besök. Men kaffet fick drickas inne då det är kallt och blött ute. Inte ens hundarna ville vara ute idag!

Nu är det tätt på given med uppdateringar... men det går väl snart över om jag känner mig själv rätt! Fast jag har kanske bättrat mig... vem vet??

Ta hand om er  och kram ifrån mig.
Bibbi




tisdag 12 juni 2012

Kallt och dimmigt...

... har det varit idag.


 Men i helgen var det fint och tulpanerna visade sitt finaste ansikte. Dessa blommor har ett speciellt ställe där de kommer upp varje år!


Man kan tro att det är en tulpanbuske... men de har bara gift in sig i den överdådigt blommande busken.


Det är bara att njuta av blomprakten ...varje år!! Den blandningen kan varmt rekommenderas!


Den här blandningen är väl inget att uppmana till... misstänker jag. Det blir rätt skräpigt där Hilda drar fram efter den vilostunden. Hon låg för övrigt alldeles bakom mig medan Mita och jag rensade rabatten med irisarna utefter gången mot huset.



Märta befann sig på lite större avstånd och höll koll över allt... från gräsmattan till det som hände på vägen vägen.


Ovanför oss där vi låg bland ogräs och skräp blommar kaprifolen och skickade ut en härlig doft!

 Idag... tisdag... har det varit bedrövligt väder. Det började mulet och kallt inget väder att plantera i . Dessutom har jag ordentligt ont i ryggen... ovädersont. Men det är väl inte bara vädrets fel utan också sviter av krypandet i rabatterna. Det är ju svårt att sluta i tid när det blir fint där det blir rensat... så jag får väl skylla mig själv!

Nu är det dags att krypa ner i sängen och försöka hitta en skön sovställning för den onda ryggen. I morgon är det dags för läkarbesök för L och då måste jag väl kunna gå riktigt i alla fall!

Ha det gott ni alla därute och ta väl hand om er!
Kram
Bibbi







lördag 9 juni 2012

Dagen gick i hjärtats tecken...

...i vitt visserligen... men vackra som få.



 Jag ser verkligen fram emot att det vita  Löjtnantshjärtat ska blomma... varje år. Den kommer lite efter de vanligare röda, men den är väl värd att vänta på!


Någon har väldigt vanvördigt kallat denna vackra blomma för... sergeantsarsle! Ja ja, lite likt kanske... fast jag har aldrig sett ett sånt... en sergeants... menar jag då!


Gulkragen lockar inte till några nedsättande öknamn... den är bara vacker den!


Även Irisen har slagit ut mot garageväggen. Den sträcker på sig och är nöjd, över att den blev högre än förra årets blomma, som fortfarande står kvar. Så oerhört slarvigt av mig! Men jag kan helt frankt erkänna att jag inte hunnit till den rabatten ännu. Ni skulle se hur det ser ut lite längre ner mot kullerstenarna där under! Men hoppet finns att jag kommer dit snart! Men på andra sidan gången har jag ju redan rensat... så det så!


här syns den perfekta landningsbanan för flygfän på jakt efter nektar... markerat och klart! Följ bara spåret rakt fram!!


Jag fick idéen av Lizzan som visade en utblommad maskros för ett tag sen och jag tyckte att den var så fin  så jag stal den rakt av. Inte bilden förstås... utan motividéen.
Hoppas att du inte tar illa upp... Lizzan! Du kan ta nåt av mina motiv som tröst :D

Idag har det varit kallt här... men vi klarade oss ifrån det utlovade regnet. Men jag har varit sååå nedrigt trött så det blev just inget gjort ute idag. Det är kanske bättre i morgon och då kan jag kanske börja plantera ut lite av de plantor som trängs i växthuset. Nu ska väl frostrisken vara över även här hos oss?? Men den här sommaren kan man inte ta nåt för givet så det gäller väl att vara på sin vakt trots allt!

Det är lite oroligt här då L inte mår riktigt bra. Han har börjat svälla i benen och händerna och det gillar vi inte. Han är hjärtopererad för 9 år sen och har klarat sig utan några problem men hjärtat sen dess. Nu vet vi ju sen den senaste rundan på sjukhuset att han har ett litet hål i hjärtväggen... det som troligen orsakat hans proppar. Jag är lite oroad över att det här kan hänga ihop. Men L har en tid hos husläkaren i nästa vecka så vi får väl ge oss till tåls tills vi varit dit! Jag är ju ett lejon och jag vakar över de mina som ett sånt och nu spänner jag klorna... och käkarna så de värker!!

Det var en liten notis ifrån det gula huset mellan hav och sjö i norduppland där det inte blir nåt TV-tittande den här helgen... då mannen i huset lyckades trycka lite fel på dosan. Men det gör inte mig nåt och fotbollen är räddad då han har sin egen tv att titta på! :D Lyckligtvis!

Ta hand om er därute!
Bibbi

onsdag 6 juni 2012

Vilken äng vi hittade...

...eller inte riktigt... vi har varit där  många gånger förut.


Men nu stod den i fullständigt överväldigande blom! Som synes luktade det väldigt gott där också! Märta och Hilda nosade omkring, helt uppslukade av nån doft (som säkert inte hade med blommorna att göra) och jag kröp omkring in det halvvåta gräset med kameran i högsta hugg! Lycklig jag med!


Jag vet inte vad de heter dessa skira blommor men de är väldigt vackra och många! Jo, Tovsippa, Hillevi visste... tack för det!!


Titta bara på dem... de är som solar bland vita skyar!


De här blommorna är inte vilda... inte helt i alla fall, men de trivs på ängen i solskenet!


Jag lyckades nästan få Märta att titta på mig... men bara nästan! Hon har nog tröttnat på min glugg under alla år som jag jagat henne med min kamera!


Det blev ingen semester för skomakaren i vårt område i år... de blommar ju samtidigt syrenen och och häggen. Den vita syrenen är väldigt vacker och är nåt jag önskar att ha i trädgården. Det måste jag göra nåt åt!!

 de är allt vackrast när de får vara kvar på busken tycker jag! Så klart är det härligt att ha dem i en vas också men de vissnar ju såå fort!

Idag har det ju varit vår Nationaldag hela långa dagen och flaggorna har vajat. Det är ju nåt att vara glad över och att fira! Solen sken en stund i alla fall, men var var värmen?? Inte hos oss! Men vi kan ju inte få allt förstås!

Hoppas att ni alla haft en fin dag och ta hand om er!
Kram
Bibbi


tisdag 5 juni 2012

Regntyngda blommor...

... kan vara väl värda att greppa kameran för och traska ut i blötan!



Lötnantshjärtana har stått sig länge i år och det kan vi väl tacka kylan och regnet för... tror jag! Så ni ser att det ändå finns nåt att vara glad över i denna regniga försommar.


Morsdagsblomman står sig också bra... trots storm och störtregn. Nu gäller bara att hitta en bra plats för dess fortsatta liv här hos oss. Den är såå vacker att den måste få en speciell plats!


Man skulle kunna tro att det är en lilja... men det är det inte.


Rödplistern växer som en tok längs paviljongen och har just börjat blomma! Den är nästan ett ogräs som den växer så det gäller att hålla den kort!

Jag har lekt lite med Photoshop Elements lite och provar lite med ramarna. Fast det kan kanske kännas lite tråkigt med svarta ramar på sommaren ?!

Idag kan solen inte bestämma sig för om den ska skina eller inte... men det är allt lite varmare än förra veckan. Hoppet om en sommar finns trots allt. Men nån målning blir det inte än... allt måste få torka lite till.

Jag har väldigt ont i mina händer så jag hoppas att jag ska kunna fullfölja det jobb som väntar!! Det värker i alla fingrarna och det stramar och drar åt alla håll. Nätterna är inte heller roliga då jag inte hittar nån  smärtfri ställning att förhålla mig till. Men det blir säkert bättre bara jag kommer igång igen efter den senaste lite sysslolösa veckan!



söndag 3 juni 2012

Hur mycket ska det regna???

Nu tycker jag verkligen att det RÄCKER!! Hela veckan har det bara vräkt ner... och jag undrar över hur mycket vatten det finns däruppe??!! Men det har ju haft den lilla fördelen att jag fått lite fart i syrummet... men bara lite!


Parismotiv är visst populärt nu och jag kunde förstås inte stå emot... det blev mitt sätt att få se lite av Paris!! Där har jag aldrig varit och lär väl aldrig komma dit heller. Men det sörjer jag inte över ... så det så.


Det tog sin lilla tid att brodera ut dessa mönster förstås... men det regnar ju ute, så det spelar inte så stor roll tycker jag. Man kan ju göra annat medan maskinen syr så jag passade på att plocka med allt som samlas när man inte tar reda på det på en gång. En hel massa mönster kom in i en pärm och det blev genast mycket snyggare på arbetsbänken! Skönt!

Barnbarnet Emma har fått sommarjobb på en camping i närheten så hon bor hos oss under de dagar hon arbetar. Resvägen blir mycket kortare på det sättet. Det blir lite liv på luckan med ungdom i huset och det är roligt för både oss "gamlingar" och hundarna, som blir överlyckliga när Emma kommer.

Arbetet ute ligger nere av förklarliga skäl. Jag hann i alla fall slipa och olja in det andra altangolvet som stod på väntelistan... så nu kan jag börja med målningen på den nya "pensionärskuvösen" när det torkat upp lite. Det ska bli så skönt när det är färdigt!!

Det finns en del plantor i växthuset som behöver tas om hand och det kan jag ju göra fast det regnar, så det blir nog till att göra det i morgon. Men det går inte att plantera ut nåt här än då det är alldeles för kallt! Värmen kommer väl vad det lider, så det är bara att vänta!

Så ser det ut i det gula huset mellan hav och sjö i norduppland för tillfället.
Ha det gott ni alla därute.
Bibbi